error_outline Uzņēmuma birojs ir atvaļinājumā no 15.12 līdz 15.01
Saņemt īpašu cenu

PVC logos pavasaris!

Ikviens PVC logs sastāv ne tikai no rāmja un stikla, bet arī no furnitūras un blīvgumijām. Un arī tām ir nepieciešama kopšana. Furnitūras uzbūves konstrukcija sastāv no kustīgām furnitūras detaļām – rokturiem, eņģēm, slēgmehānismiem, atvēršanas ierobežotājiem u.c. sastāvdaļām.

Ikviens PVC logs sastāv ne tikai no rāmja un stikla, bet arī no  furnitūras un blīvgumijām. Un arī tām ir nepieciešama kopšana. Furnitūras uzbūves konstrukcija sastāv no kustīgām furnitūras detaļām – rokturiem, eņģēm, slēgmehānismiem, atvēršanas ierobežotājiem u.c. sastāvdaļām. Ikdienā šīs daļas tiek regulāri darbinātas, un, lai tās funkcionētu bez aizķeršanās, lai PVC logi būtu viegli aizverami un atverami, vismaz reizi gadā kustīgās detaļas nepieciešams ieeļļot.

Ir speciāli metāla furnitūrai paredzēta eļļa, kas satur speciālas piedevas pret rūsēšanu un novērš berzi. Eļļu iepilina atverēs pie furnitūras kustīgajām daļām.

Pie furnitūras apkopes pieder arī furnitūras regulēšana, lai pārbaudītu vai visas daļas ir pietiekami stingras un nodrošina loga vērtnes pareizu darbību attiecībā pret loga rāmi. Detaļu regulēšanu vēlams uzticēt profesionālam logu speciālistam, kas pārzina konkrētā logu modeļa specifiku.

Starp PVC loga kustīgajām detaļām gan rāmī, gan vērtnēs ir iestrādātas blīvgumijas, kas, logu atverot, blīvi noslēdz jebkādas spraugas. Blīvgumijas izgatavotas no elastīga, augstas izturības materiāla un aiztur putekļus, ūdeni un pasargā no gaisa caurplūšanas. Lai tās pēc iespējas ilgāk saglabātu savas īpašības, vismaz divas reizes gadā nepieciešama blīvgumiju apkope. Vispirms gumijas notīra ar mitru lupatiņu no putekļiem un citiem netīrumiem. Kad gumija nožuvusi, tās virsmu ietauko ar speciālu silikona zīmuli vai tehnisko vazelīnu. Ja gumija netiek kopta, tad tā ar gadiem var saplaisāt, vērtne nepiekļausies rāmim tik cieši, un būs jūtama caurplūšana un ziemā arī caursalšana. Ikvienu blīvgumiju var nomainīt un to vislabāk paveiks profesionāļi, kas arī piemeklēs pareiza biezuma, platuma un garuma gumiju attiecīgajam logu modelim.

Gaidām pavasari arī mūsmājās!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.
messenger